Система за противовъздушна отбрана САМП/Т  със среден обсег е доставена

...
Система за противовъздушна отбрана САМП/Т  със среден обсег е доставена
Коментари Харесай

Макрон: Френско-италианската ПВО система САМП/Т е доставена на Украйна

Система за противовъздушна защита САМП/Т  със междинен обхват е доставена на Украйна, разгласи през днешния ден френският президент Еманюел Макрон, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. 
       
Системата, която е създадена взаимно от Франция и Италия, е била доставена на Украйна, където в този момент е в деяние, съобщи Макрон четири месеца откакто бе заречен на Киев доставката на тази система, считана за еквивалент на американските Пейтриът.

Макрон акцентира, че френско-италианската система САМП/T  пази основни уреди и човешки животи в Украйна.

САМП/Т, известна и като МАМБА, е първата противоракетна европейска система с по-голям обхват и ще помогне на Украйна да се защищити от офанзиви на съветски дронове, ракети и самолети.

С тази система, с нейния радар и нейните пускови установки, оборудвани с ракети Астер с обхват към 100 километра ние можем да отблъснем необятна палитра от въздушни закани - балистични ракети с дребен обхват, изтребители, хеликоптери, дронове, залпове от крилати ракети, сподели през декември в Румъния френски военнослужещ.

Подобна система МАМБА към този момент е изпратена в Румъния, с цел да пази мощно стратегическия регион на пристанището Констанца на Черно море.

Макрон също по този начин разгласи, че Франция, Белгия, Естония, Унгария и Кипър ще закупят взаимно ракетни системи земя-въздух " Мистрал " с дребен обхват и дефинира това като добър образец за съдействие.

Президентът добави, че Белгия ще се причисли към програмата за основаване на предстоящ военен европейски аероплан, по този начин  наречената бъдеща система за въздушни боеве, разработвана от Франция, Германия и Испания.  В плана Белгия ще има статут на наблюдаващ на този стадий.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР